Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosba o sponzorský dar

Diagnóza: Dětská mozková obrna kvadruspasticita, neurogenní skoliosa a sekundární epilepsie

Celkový stav: věk 13 let, 10 měsíců; výška 153 cm; váha 30 kg

Jirka potřebuje péči 24 hodin denně. Sám nesedí, vleže se sám neotočí z jednoho boku na druhý ani na záda. Musí být polohován a podkládán pomocí polštářků každé půl hodiny. Z důvodu spasmů se sám nenají ani nenapije. Při vykonávání hygienických potřeb mimo domov potřebuje pomoc 2 osob, neboť se nepostaví na nohy – jeden Jirku drží a druhý obléká.

Škola: Jirka je integrován v ZŠ Předmostí, 5. třída. Po dobu vyučování mu pomáhá asistentka pedagoga. Ve škole je spokojen, učí se číst a psát na počítači pomocí třítlačítkové klávesnice. Speciálním pedagogem-logopedem jsou v rámci logopedické intervence aplikovány orofaciální stimulace, aktivní cvičení, senzorická stimulační cvičení v oblasti obličeje, tělesně orientované mnohočetné stimulace, stimulace při podpoře mobility ruky a dechová cvičení.

Jirka hovoří řečí bez schopnosti správně artikulovat a užívat prozodické faktory (dysartrie), proto lidé, kteří s ním nejsou v každodenním kontaktu, rozumí jeho mluvě jen s obtížemi a pokud znají téma hovoru.

Rehabilitace: Aby se co nejméně zkracovaly šlachy, musíme denně cvičit. Jirka od jara vyrostl o 10 cm, je velmi náročné některé cviky zvládnout ve dvou osobách a jsou cviky, které se nedají provést vůbec bez speciálního zařízení. Toto zařízení se jmenuje TerapiMaster. Jiří pravidelně navštěvuje rehabilitaci v Přerově, kde toto zařízení mají. Pomocí vyvázání končetin a zavěšení do popruhů je cvičení snadnější. Jirka si pěkně uvolní páteř a může cvičit i na břiše, což není možné bez tohoto přístroje z důvodu prolomení páteře a velkých bolestí.

Problém je v tom, že Jiří potřebuje cvičit denně a pojišťovna zaplatí jen 40 hodin ročně.

Uvádím doporučení MUDr. Koudelkové LÉČEBNÁ REHABILITACE Přerov:

„Nezbytně nutné pořídit na doma TerapiMaster k dennímu cvičení k zabránění další progrese skoliosy, totálního zborcení osy páteře a ohrožení života tlakem na nitrohrudní orgány a jejich deformací.“

Na stránce skolióza vidíte Jirkův největší problém.

Potřebuje co nejrychleji zařízení na každodenní domácí rehabilitaci - TerapiMaster ( 34 056,80Kč). Pojišťovna hradí tuto rehabilitaci pouze 2x ročně po deseti cvičeních.

Obrazek







Vkládám kopii lékařské zprávy ze dne 20.11.2007

Vkládám kalkulaci od dodavatele zde http://www.volny.cz/ivuska2000/211107.xls

Kopie dopisu s f. TerapiMaster:

Dobrý den pane Tomane,
můžete mi prosím poslat cenu popruhu na podložení hlavy? Prosím Vás o zaslání katalogu a ceníku pro případnou další objednávku.
TerapiMaster si určitě koupíme, ale zatím sháníme sponzory, neboť vlastní finance jsme vyčerpali na přístavbu bezbariérové koupelny a WC včetně prostoru pro cvičební stůl, dále na bezbariérovou úpravu podlah a dveří v rodinném domě. (Do každé místnosti byl schod.)
Děkuji Soukupová

telefon maminky 606 893 992

Jirkovo konto: Equa bank 1013257002/6100

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář